Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 4. 2016

Medaile „Za návrat Krymu", ale od Ruska!

Ukrajinský skandál: Medaile „Za návrat Krymu", ale od Ruska!
 

Otci manželky ministra zahraničí Ukrajiny Pavla Klimkina, podle ukrajinských médií, byla udělena ruská medaile „Za návrat Krymu".

krym.jpg

Na Ukrajině propukl skandál okolo ministra zahraničních věcí Pavla Klimkina. Blogeři šíří informace, že otci manželky ministra zahraničí Ukrajiny generálovi Juriji Michajlenkovi byla údajně udělena medaile „Za návrat Krymu" v Rusku, uvedlo ukrajinské vydání Apostrof.

Jurij Michajlenko je otcem Mariny Michajlenkové, která se stala manželkou Klimkina v roce 2015, líčí článek. Kromě toho, podle zpráv z médií, manželka Klimkina údajně zastává funkci zástupkyně vedoucího hlavního oddělení zahraniční politiky prezidentské správy Petro Porošenka.

Informace již komentoval člen strany Svoboda Alexander Aronets, který řekl, že ministr zahraničních věcí Ukrajiny byl podle jeho názoru zverbován ruskou FSB. „Porošenkovou povinnosti je odvolat neprofesionálního ministra Klimkina, který je také přinejmenším silně ovlivněn ze strany Ruska," cituje ho vydání.


Krym a Sevastopol se stal ruských regionů k výsledkům referenda na jaře roku 2014, během kterého většina obyvatel hlasovala ve prospěch sjednocení poloostrova s Ruskem. Před tím obyvatele odmítli uznat výsledky převratu v Kyjevě, při němž byl odstraněn prezident Viktor Janukovyč.

Případ je o to pikantnější, že Ukrajina považuje Krym „za okupované území“ a jakýkoliv zmínka na západ od jejích hranic, že Krym patří Rusku, vyvolává hněvivou reakci.  


apostrophe.com.ua

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář