Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 4. 2016

Platí Hillary Clinton Sberbank?

Platí Hillary Clinton Sberbank?

Hillary Clintonová má další problém. Britský deník The Observer publikoval článek, kde na základě tzv. Panama Papers odhaluje spojení této demokratické uchazečky o Bílý dům s osobami blízkými Kremlu.

Sberbank je největší ruskou finanční institucí. A Panama Papers, které odhalily světové boháče schovávající se v daňových rájích, ukázaly také na propojení této banky s demokratickou uchazečkou o Bílý dům Hillary Clintonovou.

Lobista Tony Podesta s bratrem v roce 1998 založil lobbistickou firmu, která je ve Washingtonu dodnes známá těm, kteří znají zákulisí Demokratické strany. Bratr John Podesta byl náčelníkem štábu někdejšího prezidenta Billa Clintona a později poradcem končícího prezidenta Baracka Obamy.

Zákony Spojených států vyžadují, aby byly lobbistické firmy řádně zaregistrovány a aby bylo jasné, v čí prospěch působí. U Podesta Group jde o ruskou největší finanční instituci Sberbank.

Na Ruskou Sberbank dopadly sankce, ke kterým Západ přikročil poté, co Rusko začalo okupovat ukrajinský Krym. Banka proto hledala kontakty ve Washingtonu. Otázkou je, proč se jí rozhodli pomoct právě bratři, kteří mají tak blízko ke Clintonové. Lze předpokládat, že oba muži by měli zasednou ve vysokých patrech washingtonské administrativy, pokud tato dáma uspěje, takže bratři a Clintonová mají co vysvětlovat.

Ruskou Banku totiž fakticky kontroluje ruský stát čili ruský prezident Vladimir Putin a jeho kremelští spolupracovníci. „Peníze ze Sberbank jsou pravidelně využívány k financování ruských zpravodajských operací,“ jak tvrdí západní tajné služby. Pobočky Sberbank v zahraničí pak slouží jako základny pracovníkům ruských tajných služeb. Podle The Observer se tak děje s požehnáním pána Kremlu Vladimira Putina.

zdroj:http://observer.com/2016/04/panama-papers-reveal-clintons-kremlin-connection/

-JP-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář