Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 3. 2016

Srbové a NATO

Srbové odmítají vstup do Severoatlantické aliance

Vlastenecké politické strany v Srbsku požadují, aby se na příští měsíc konalo spolu s obecnými volbami i referendum, které by zabránilo této zemi začlenit se do zločinecké a teroristické organizace Severoatlantické aliance (SA), která před 17 lety vraždila Srby.

Jak dále informuje slovenský konzervativní deník HlavnéSprávy.sk, tak tyto požadavky zazněly včera při 17. výročí zahájení bombardování Srbska Severoatlantickou aliancí za to, že tamní síly vedly válku s albánskými islamistickými teroristy v Kosovu, kteří byli spojenci Spojených států (SS) na šíření islamizace na Balkáně a k rozbité slovanské republiky Jugoslávie.

Boško Obradović z hnutí Dveře varoval, že pokud úřadující populisté zůstanou v Srbsku u moci i po volbách 24. dubna, budou se snažit o členství v SA a připojí se k západním sankcím proti Rusku. Současná srbská vláda zatím odmítala uvalit sankce proti dlouhodobému slovanskému spojenci Rusku, přesto, že se snaží o členství v Evropské unii. Vláda rovněž prohlásila, že země by měla zůstat vojensky neutrální.

Teroristická aliance SA pod vedením SS je v Srbsku velmi nenáviděna právě díky 78-dennímu bombardování srbského území v roce 1999, kdy americké bomby vraždily srbské děti, ženy, strace a muže. Bombardování tehdejší Jugoslávie bylo válečným teroristickým zločinem a útočnou válkou, jelikož bylo v rozporu s mezinárodním právem a bez souhlasu RB OSN.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář