Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 6. 2016

U.S. News vysvětlil, proč armáda USA nemůže zvítězit nad Ruskem a Čínou

U.S. News vysvětlil, proč armáda USA nemůže zvítězit nad Ruskem a Čínou

Současná armáda USA není schopná klást odpor současným armádám Ruska a Číny, jelikož si „zvykla“ bojovat pouze proti povstalcům na Blízkém Východě, píše americké vydání U.S. News & World Report.

„Zatímco se USA celé roky soustředily na rozsáhlé operace proti povstalcům na Blízkém Východě, armády oponentů se rozvíjely", píše vydání.

Cílem amerických sil bylo vedení bojů v „zaprášených, špinavých a neurčitých válkách na ulicích Iráku a Afghánistánu", což stimulovalo rozvoj a výrobu lehčího vojenského zařízení, uvádí se v článku. K takové technice patří protiminové dopravní prostředky, například MRAP, bezpilotní létající přístroje a další zařízení.

„Mezitím Rusko přistoupilo k práci na programu upevnění a zdokonalení svých vojenských sil. Země investovala do nových vysoce technologických tanků a letadel, které mohou vypouštět současně několik raket, a také do smrtonosných komplexů země-vzduch typu S-400, rozmístěných v Sýrii", zdůrazňuje U.S. News.

Kromě toho, Čína během posledních let se věnuje rozvoji svých ozbrojených sil, aby zajistila upevnění vojenského námořnictva a letectva. Podle názoru autora článku se právě Čína stává jedním z určitých faktorů zajišťujících rozvoj oblasti.

Podle názoru autora článku USA také nemohou včas odpovídat na zesílení teroristické skupiny Islámský stát (organizace, zakázaná na území Ruska — pozn. red.).

„Ve stejnou dobu používá IS manévry, charakteristické pro vedení „obyčejné války", dokonce ve větší míře, než jiné extremistické skupiny, s kterými se setkávaly USA. Kromě toho spojuje IS (tyto manévry) s povstaleckými taktikami, s cílem zablokovat hranici s Irákem, a k tomu využívá občanskou válku v Sýrii a odvedení amerických sil z Iráku v roce 2011", praví se v článku.

http://cz.sputniknews.com/svet/20160204/2290974/armada-usa-zvitezit-rusko-cina.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář