Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 11. 2016

Tajné pozorovací centrum NSA

V New Yorku byl objeven mrakodrap, který je ve skutečnosti tajným pozorovacím centrem NSA

Výšková budova bez oken na Thomas street v dolním Manhattanu, kterou po několik desetiletí pokládali za technickou budovu telekomunikační společnosti AT&T, je ve skutečnosti tajným pozorovacím centrem Národní bezpečnostní agentury (NSA). Informoval o tom The Intercept.

titanpointe.jpg

Podle zprávy portálu pracují zaměstnanci NSA v této 28podlažní budově dlouhá léta. Je to v podstatě středisko na zachycení informací: telefonátů, faxů a e-mailů.

Kódové jméno objektu je TITANPOINTE. K tomuto závěru dospěli novináři po prostudování architektonického plánu budovy a po dotázání bývalých zaměstnanců AT&T.

„Tento fakt svědčí o tom, že se provideři telekomunikačních služeb stali v podstatě dobrovolně nebo ne pravou rukou dozorčích orgánů," prohlásila v interview pro The Intercept zástupkyně organizace na ochranu lidských práv Brennanovo centrum na podporu spravedlnosti Elizabeth Goiteinová.

Autoři zveřejněného na portálu článku se domnívají, že příslušníci NSA mohli s pomocí speciálního zařízení na Thomas street zachycovat digitální informace OSN, Mezinárodního měnového fondu, Světové banky a minimálně 38 cizích zemí včetně spřátelených Německa, Japonska a Francie.

Proslulá budova bez oken na Thomas street byla postavena v sedmdesátých letech podle projektu architekta Johna Warneckeho za účelem umístění tu dvou automatických telefonních ústředen AT&T. Mrakodrap označují za jednu z nebezpečnějších budov v USA, protože je prý odolná vůči radiaci.

Zdroj: sputniknews.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář