Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 6. 2017

ruská superzbraň

Vesmírný bombardér, aneb ruská superzbraň

Rusko se vždy snažilo představit světu novinku v oblasti vojenství, ze které by se třásl každý. Nový vesmírný bombardér by měl být osazen jadernými zbraněmi a během dvou hodin od vzletu schopný zničit jakékoliv místo na planetě.

Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o americkou kosmickou loď Lokheed Martin X-33 Venture Star. Ano, jistá podobnost tady je, ale s tím rozdílem, že v případě ruského letounu se bude jednat o ničivou zbraň, dost možná tu nejničivější, co kdy lidstvo postavilo. Podle podplukovníka Alekseje Solodovnikova by měl být bombardér hotový do roku 2020. A jak by měla tato superzbraň fungovat? Bombardér vzlétne z letiště stejně jako klasické letadlo, poté ale zamíří do vnějšího vesmíru, odkud může shodit jaderné hlavice.

bombarder-500x281.jpg

Strach z prototypu prozatím nemá americká armáda, podle které je nereálné něco takového postavit. Poukazují na problém s hmotností letounu. Takové letadlo, aby bylo schopné samostatného provozu, by muselo disponovat motorem, který by fungoval dvěma způsoby. Spaloval kapalné pohonné hmoty a posléze byl schopen přijímat kyslík jako palivo. Podaří se tak Rusku něco, co se USA nepodařilo desítky let?

http://21stoleti.cz/2017/06/14/vesmirny-bombarder-aneb-ruska-superzbran

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář